Inomhusbelysning / Taklampor / Plafonder

Plafonder

Vi har alla typer av plafonder och lampor som sitter dikt an taket från välkända varumärken som Armaturhantverk, Watt & VekeBelid, Aneta BelysningBy Rydéns, Umage, Konsthantverk och Secto Design samt många fler. Oavsett om du söker klassisk design, modernt, lantligt, rustikt eller något annat så hittar du det hos oss på Bright 1-2-3.


13 artiklar
Sortering:
Antal:
13 artiklar

En plafond sprider bra allmänljus

En plafond är en lampa som sitter dikt an taket och sprider ofta ett bra allmänljus. Perfekt i rum där behovet av bra ljus är viktigt som till exempel kontoret, tvättstugan eller hallen. Vi har en stor mängd plafonder med olika stilar, material och designer. Vi rekommenderar alltid att välja LED-lampor till en plafond då både livslängden och energiförbrukningen blir bättre än med glödlampor och halogenlampor. En LED-lampa blir heller inte varm vilket är bra om din plafond är i textil eller annat material som kan påverkas av värme över tid.

Lampa när man har lågt i tak

En plafond är ibland det enda alternativet när man vill ha en taklampa i ett rum där inte takhöjden tillåter en hängande taklampa. Vi har plafonder i vårt sortiment som bara bygger några få centimeter och är smidiga och diskreta både att montera och när de sitter uppe i taket. De allra plattaste plafonderna är oftas för fast installation för att spara någon centimeter jämfört med de som är gjorda med krokupphäng och stickpropp. Det innebär att man skruvar plafonden direkt i taket och kopplar takuttagets elkablar direkt in i armaturen på en kopplingsplint. Detta får utföras av lekman om man har nödig kunskap. Är man osäker så rekommenderar vi att man anlitar en elektriker. Läs mer här om du vill ha hjälp med din elinstallation.

Plafonder i textil, metall eller akryl

Vad du än söker för typ av takplafond så hittar du den hos oss. Vi har plafonder i textil från bland annat Watt & Veke och PR Home. En tygplafond ger en romantisk och lugn känsla vilket gjort dem mycket populära i sovrum men det används också flitigt i vardagsrum och barnrum. Från Umage, före detta Vita Copenhagen, har vi de klassiska fjäderlamporna Eos även som plafond. Den heter då Eos Up och finns i två färger och två storlekar. Plafonder i lite mer rustik stil har slagit igenom med kraft det senaste året och där har konsthantverk och PR Home lyckats ta fram populära produkter som plafonden Svep och Norton i lite råare material som råmässing, råjärn och svart. En plafond i akryl istället för en glasplafond har många fördelar. Dels är lampskärmen i princip okrossbar och skadas inte av nedmontering när man byter lampor. Dessutom sprider och fördelar de ljuset jämnare än glas vilket många uppskattar.

Snygga designplafonder i trä

Söker du en mer genomarbetad och designad plafond så har vi de otroligt fina takplafonderna från Secto Design och Pilke. Båda tillverkas i finland och är ett gediget hantverk som verkligen syns och känns. Fantastika lampor som finns i lite olika träslag som valnöt, ek och björk men även i vitt och svart.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan