Inomhusbelysning / Sovrumsbelysning / Sänglampor barn

Sänglampor barn

I ett barnrum är belysningen lika viktig som i boendets andra rum. Barn har ofta helt andra önskemål och förväntningar än vuxna och det är inte ovanligt att alla lampor alltid lyser på max. Barn vill se när dom leker och pysslar medan vi vuxna dimmrar ner och tänder stearinljus istället. Se därför till att ha olika lampor för olika användningsområden i barnrummet som taklampor, Bordslampor, skrivbordslampor, vägglampor och sänglampor. De flesta barn vill även gärna ha nattbelysning i sina rum.


Sänglampa barnrum

Som sänglampa barnrum passar det med lite olika varianter beroende på övrig möblering, vilka behov och förutsättningar man har. En bra och funktionell sänglampa till barn är att använda en bordslampa på nattduksbordet. Antingen en vanlig bordslampa som prider ett allmän ljus eller en riktad spotlightlampa av skrivbordslampsmodell. Väljer du en vanlig bordslampa så är det bra att tänka på vilken ljuskälla man sätter i. Har lampan dimmer så är det kanon, då användningsområdena ökar. Har den inte det utan bara en strömbrytare så finns det idag LED-lampor med inbyggd 3-stegsteknik som kan lysa i flera olika ljusstyrkor och man byter enkelt läge genom att släcka och tända igen. Väljer du en lampa med riktat ljus så kommer de ofta med inbyggd dimmer så att ljuset kan ställas i lämplig styrka beroende på aktivitet. Mer ljus vid läsning och kanske lite svagt ljus som nattbelysning. Numera finns det även sådana LED-lampor med inbyggd 3-steg, den vanligaste spotlightlampan på marknaden idag har sockel GU10.

Sänglampa vägg till barn

Vad som är populära sänglampor barn varierar väldigt mycket men ofta dyker det upp nya mönster och teman när Disney lanserar nya supersuccéer på film som Frost. Vissa klassiska modeller finns kvar på marknaden och verkar vara här för att stanna som den vinklingsbara plåtskärmen i vitt som satt i var och varannan våningssäng på 70-talet. Även den klassiska plåtboxen med plastraster finns fortfarande kvar i produktion. Att det är sänglampa vägg barn som är populärast tror vi har med det praktiska att göra då den kommer ur vägen och inte blir lika känslig för att rummet helt plötsligt förvandlas till fotbollsplan eller hela havet stormar. Mot bakgrund av det är det lämpligt att ta med i beräkningen vilka material sänglampor barnrum bör vara i för att klara de påfrestningar den sannolikt utsätts för under sin livstid. Lägg till detta att det även ska passa övrig inredning samt skapa atmosfär så har förstår man att barnlampor är en lite knepig avdelning inom belysning. 


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan