Lampskärmar

Lampskärmar

Att välja lampskärm tycker många av våra kunder är en utmaning, vårt tips är att ta med din lampfot till vår butik i Sickla Köpkvarter och prova ut skärm till foten. Att byta lampskärmar är en enkel åtgärd om man vill piffa till sitt boende, snabbt och relativt billigt. Matcha med nya filtar, gardiner och soffkuddar så är rummet som nytt igen. Den mest klassiska typen av lampskärm är den vita linneskärmen både till golvlampor och bordlampor, vågar man sig utanför den boxen kan man lyckas skapa magi i sin styling och inredning. 

Läs mer om lampskärmar och olika sorters fästen här


44 artiklar
Sortering:
Antal:
KAMPANJ
Textilskärm 20 cm, Beige
44 artiklar

 

Vi på Bright 1-2-3 älskar skärmar, textilier, inredning och vet verkligen att rätt lampskärm kan göra underverk för ett helt rums uttryck och känsla. Vi står redo att hjälpa dig med allt du behöver gällande lampskärmar, storlekar på denna, tyger, färger och former. Vi har allt från den vita linneskärmen till sammetsskärmen och en hel pärm full med olika modeller av skärmar med tillhörande tyger. Allt för att kunna skapa din drömlampa i livets viktigaste plats, hemmet!

Lampskärm till bordlampa

Rätt lampskärm kan verkligen förvandla den enklaste lampfoten till en designprodukt och bidra till rummets inredning av allra högsta grad. Att inreda sitt hem kan vara svårt för många av våra kunder då man är ute efter att sätta sin personliga prägel på hemmet vilket kan vara svårare än man tror.

Vi visar ett brett skärmsortiment i vår butik som ligger i Sickla köpkvarter. Vi har även mycket att tillgå i vår e-handel på bright123.se.

Du kan hitta allt ifrån de senaste trenderna av textilier, som du kan kombinera med den modell av skärm som du önskar, till den enklaste naturvita linneskärmen som kan ge ett mjukt ljus utan att utmärka sig så mycket i rummet. Det finns även en hel uppsjö av enfärgade textiler som ger ett lugnt intryck i rummet för den som önskar det. Vi har allt från en rosa lampskärm till flickrummet, en grön linneskärm till den som gillar att inreda i naturtoner och varför inte matcha det med en lampfot i rotting eller en möbel i ljus eller mörk indisk rotting. Rotting är ett naturmaterial som passar utmärkt i hemmets inredning och man tillverkar främst möbler, korgar och lampor i materialet som har blivit populärt i hemmet mycket tack vare det mjuka sken det ger ifrån sig. Vi har även en del lösa lampskärmar i rotting.

Ska du ha en skärm på din fönsterbänk kan det vara bra att titta på en oval lampskärm då den inte behöver lika mycket utrymme på fönsterbrädan. Ovala lampskärmar finns i olika storlekar och är nog den modell som säljer mest efter den runda modellen. Rektangulära skärmar och kvadratiska skärmar är inte lika vanligt men går att specialbeställa om man så önskar.   

Lampskärm till en golvlampa

När du väljer skärm till din golvlampa rekommenderar vi först att man tar sin gamla skärm och måttar denna så man har ett hum om hur stor skärm man behöver byta till. Det är ett bra första steg i skärmdjungeln att veta sitt mått och vilken form man önskar på sin lampskärm.

Den runda skärmen som ser ut som en cylinder är vanlig på golvlampor annars väljer många en modell som är mer eller mindre konformad. När man köper golvlampskärm brukar man antingen fästa denna direkt på lamphållaren och med hjälp av skärmringar fästa denna på armaturen. Har skärmen ingen ställning inuti så får man köpa till en lyra som man fäster på lamphållaren. Lamplyrorna är höj- och sänkbara samt finns i mässing och krom.  Detta för att få den perfekta höjden oavsett vilken golvlampfot man har.

Att köpa gamla vintagelampor eller retrogolvlampor har blivit mycket populärt har vi märkt, att förädla sin mormors gamla lampa eller en släktklenod som har gått i arv i generationer brukar ha ett behov av både ny elektricitet och ny lampskärm. Att blanda nytt och gammalt är en inredningsstil som passar många människor och sätter ofta en mer personlig touch i hemmet. Att handla second hand både i butik och online är inte bara kul det är också bra för vår miljö, att ge en gammal produkt en ny chans att få pryda någons hem är något vi gärna stödjer och gillar. I vår lampverkstad fixar vi det elektriska och renoverar armaturerna. Vi rekommenderar sedan lämpliga skärmar från vårt stora utbud av lampskärmar.

Lampskärm till läslampor

För att en skärm ska passa på din golvläslampa så måste den ha en ring i toppen av skärmen, detta kallas för toppringsfäste och kläms mellan 2 skärmringar som håller skärmen på plats.

Läslampskärmar i gammal stil är mycket populärt och det är många som söker denna modell av skärm. Den vi har heter Kurtan och finns i 2 storlekar och 5 färger. Armaturhantverk som levererar dessa ligger i Tibro och har även ett stort sortiment av golvlampfötter som tillverkas i deras egen lampfabrik. Den populära modellen haga finns både som 1-arm, 2-arm och 3-arm i en mängd olika kulörer och utföranden. Det roliga med den modellen är att dem har läslampskärmar som heter Lilja i samma färg som golvfoten. Läckert tycker vi att välja en orange 3-armad Haga golvlampa med oranga lilja skärmar till. För den som inte är lika äventyrlig med färger så finns Haga golvlampa även i mässing med vita lilja skärmar. Att välja en enfärgad läslampskärm är att rekommendera om man har andra mönster i rummet på gardiner eller tapeter. Har man ett vitt rum kan det vara en fin detalj med en mönstrad lampskärm bredvid favoritfåtöljen.

Vi har ett stort urval av skärmen Alf 23 som levereras från underbara Bergo Lampskärmar i Eskilstuna. Denna leverantör erbjuder din golvlampa en skärm med textilier från världens ledande tillverkare och designers.

Att inreda sitt rum med en golvlässkärm i tyget strawberry thief kan få vilken textilälskare som helst lycklig. Strawberry Thief är ett tyg som har designats av William Morris med inspiration från sin egna trädgård där trastarna var i full gång att stjäla hans jordgubbar i köksträdgården en morgon. Detta tyg som är fyllt med rörelse, blommor, fåglar och mycket färg har blivit en designklassiker som många gillar att inreda med. Bergo har en stor kollektion från Morris & Co som även erbjuder fler klassiker. Willow bough är ett tyg som jag inte tror har missats av någon som är intresserad av textil och tapet. Detta är ett av Morris & Co mest populära tyger med bakgrund i beige och bladverk i gröna toner med grenverk i brunt. Bergo kan även klä denna skärm i textilier som man själv har valt från någon av våra textilpärmar. Detta är ett hantverk som kommer i unika utföranden där ingen är den andra lik, ett vackert hantverk till den som uppskattar inredning av högsta kvalitè.

Plisserade, stora, små, svarta och vita - Vi har lampskärmar för alla smaker

Lyckas du hitta rätt lampskärm till din bordslampa eller golvlampa så har du inte bara löst belysningen i ditt rum, du har också skapat en inredningsdetalj. Att göra snygga genomtänkta val när man jobbar med att belysa sitt hem är inte alltid lätt, men låt oss hjälpa dig och nyttja öppet köp rätt om du inte blir nöjd. Det är svårt att hitta rätt belysning, är du inte nöjd -lämna tillbaka och prova nästa modell eller storlek. Hos oss på Bright 1-2-3 finns det nästan oändligt mycket olika lampskärmar som ger oss möjlighet att hjälpa våra kunder att förlänga livet på sin gamla lampfot, oavsett om det är en golvfot eller bordsfot som behöver snyggas till. Självklart finns det några saker som är viktiga att tänka på när du ska köpa ny skärm. Vill du ha en stor lampskärm, vill du ha en lampskärm tak eller vill du ha en lampskärm till bordslampa så har alla dem modellerna olika fästen som man behöver veta om. En taklampa har ett toppringsfäste som behöver ett upphänge för att kunna få ljus i skärmen. En bordslampsskärm har ett klofäste som man klämmer över själva glödlampan, det fästet sitter oftast på små lampskärmar. Stora lampskärmar till golvlampor har ett fäste som heter ringfäste, då behövs en reservdel som heter lyra som skärmen hängs upp på. Dessa möjliggör också att lampskärmens höjd kan justeras.. Den lyra vi säljer kommer från AH Belysning

Lampskärmar till bordslampor för en unik stil

Många kontaktar oss och vill köpa rosa lampskärm, grön lampskärm eller en lampskärm i gul färg. Svart lampskärm är också populärt men allra vanligast är vita lampskärmar i antingen bomull eller i vitt linnetyg. Vill du ha en oval lampskärm så passar dem i lite trängre utrymmen som på fönsterbrädan eller i en hylla som har begransat utrymme. En lampskärm speglar oftast en människas personlighet och inredningsstil. Är du den strikta som gillar design och enfärgat, är du den som gillar färg, form och blommigt eller är du den som gillar mörka färger eller rottingskärmar så har vi något för alla stilar och hem. En lampskärm i rotting eller som man också säger, en lampskärm i korg har blivit väldigt populärt i utomhusmiljöer för att skapa värme och trivsel på uteplatsen. Oavsett vad du behöver eller är på jakt efter så har vi snygga lampskärmar som passar alla våra kunders olika stilar och smak.  

Uppdatera din golvlampa med en ny lampskärm

Är det dags att uppdatera skärmen på din golvlampa så har vi både läslampskärmar och stora skärmar beroende på modell av golvlampa. Lampskärmar till golvlampor som är lite större har antingen ett ringfäste som gör att man kan fästa skärmen på lamphållaren, mellan skärmringarna eller så har dem ett ringfäste och då behövs en lamplyra som man hänger skärmen på. Den vanligaste storleken på golvlampsskärmar är 35 cm, 40 cm eller en skärm på 50 cm. Denna modell av lampskärm är vanlig i linne tyg och säljs i stora mängder av färgerna naturlinne, vita och mönstrade i designtyg från vår svenska leverantör Bergo Lampskärmar.  Vill man ha en plisserad lampskärm så erbjuder danska Le Klint modeller som passar till både golvläslampor, vanliga golvlampor, bordslampor och taklampskärmar. Den stora skillnaden på en lampskärm i sammet och en lampskärm i linne är hur ljuset faller. Lampskärmen i sammet släpper inte igenom något ljus, samma gäller om du har en lampskärm i metall medans linne släpper igenom ljuset och sprider ljus åt alla håll. Lampskärmar i retrostil har vi inte så mycket men vi hjälper gärna till att beställa om man så önskar.

Lampskärmar i linne för en sval look

Lampskärmar i linne och lampskärmar i glas är faktiskt den vanligaste reservdelen vi jobbar med inom belysning. Behöver du en lampskärm i glas så har vi ett trevligt sortiment från Karlskrona lampfabrik, och vi erbjuder ett brett sortiment av skärmar som är stilsäkra, klassiska och faktiskt något för den kräsna som letar efter något unikt till sitt hem. Det finns även lampettskärmar i glas som ofta brukar hänga på varsin sida av spegeln i hallen eller i badrummet. Dessa lampettskärmar i glas brukar ha en E14 öppning som man hänger skärmen i eller ett hål som ska passa fjäderringar som spänns ihop och släpps inuti skärmen. Det finns även lampettskärmar i linne och i sidentyg, dessa modeller köps oftast i antal om fem till sex stycken som sitter på takkronor. Danska Louis Poulsen har glasskärmar som reservdel till alla sina modeller av lampor, även gamla klassiska armaturer som funnits i produktion sedan första halvan av 1900-talet. Dessa armaturer har olika glas beronde på modell av armatur, vi har försökt att beskriva detta tydligt i vår shop men behöver du hjälp så hör av dig. Vi finns dygnet runt på kundtjanst@bright123.se.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan