Inomhusbelysning / Vintagelampor / Golvlampor Vintage

Golvlampor Vintage

Vintagegolvlampor är superfina och har ofta funktioner som rationaliserats bort av den moderna världen. Vi renoverar alla sorters gamla golvlampor och gärna från de varumärken med fin tradition som vi fortfarande jobbar med när det gäller nyproducerade lampor. Exempel på sådana är Armaturhantverk, Louis Poulsen, Eskilstuna Elektrofabrik, Möllers Armaturfabrik, Konsthantverk och Karlskrona Lampfabrik.


57 artiklar
Sortering:
Antal:
57 artiklar

Populära läslamporna från 40- och 50-talet

Dessa golvlampor med en, två eller tre armar är oerhört populära idag och passar in i de flesta hem och stilar. Beroende på vad man väljer att använda för lampskärm kan man åstadkomma stora skillnader i uttrycket. Vi har massa olika skärmar med ringfäste som passar golvlamporna i allt från klassisk stil med guldkant, designertyger eller enklare stilrena i enfärgat linne. Hela sortimentet ser du i varugruppen läslampsskärmar. Golvlamporna har genom åren tillverkats i en mängd olika material och färgkombinationer, ofta i olika kombinationer av trädetaljer och mässing. Varje arms lamphållare kan oftast tändas individuellt vilket ökar användningsområdena. Här hittar du lampor som präglats av tidens tand och har patina och charm. Söker du denna typ av golvlampa som nyproducerad hittar du dem i vår varugrupp Retrogolvlampor.

Stilrena vintage golvlampor i mässing

Många av de äldre lampor vi hittar att renovera är gjorda i mässing vilket är ett härligt material som åldras med stil. En del putsar vi upp till sin forna glans men de flesta låter vi behålla sin charm och patina. Genomgående för de lampor vi väljer att satsa på är att det är kvalitetslampor i gedigna material som byggts för att hålla generation efter generation. Det märks ofta på materialen samt att man inte snålat när man valt ut dessa. 

Golvlampfötter med själ och patina

De golvlampor vi renoverar i vår lampverkstad har åldrats fint och ger en helt annan känsla än en nyproducerad lampa. Varje repa, färgskiftning eller slitage har en historia från någons liv att berätta. En unik historia till en lika unik produkt! Tyvärr är det svårare att behålla denna charm när det gäller vintage lampskärmar då materialen i dem inte håller på samma sätt och de är svåra att rädda. I de fall vi får in lampskärmar i bra skick så säljer vi gärna kompletta ekipage med lampfot och skärm. Söker du lampskärmar med vintagelook så har vi många nyproducerade retro lampskärmar att välja mellan.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan