Inomhusbelysning / Taklampor / Lamparm / Förlängningsarm

Lamparm / Förlängningsarm

Med en lamparm eller förlängningsarm till lampa kan du enkelt flytta en taklampa utan att borra och skruva i taket. Det fästs på din befintliga takkrok och lampan hängs i andra änden av armen. Lamparmarna finns i olika längder och en del har teleskoparm. Vi har förlängningsarmar från varumärken som Vrida of Sweden, AH Belysning och By Rydéns.


Lamparm eller förlängningarm till lampa

Möjligheten att flytta sitt lamputtag utan att göra åverkan på taket är ganska nytt. En väldigt smart innovation och något som blivit väldigt populärt att använda sig av istället för att borra i taket. Men vad heter dom då? Vi har faktiskt ingen aning, alla säger olika men de vanligaste orden som används för att beskriva dem är nog lamparm, förlängningsarm eller takarm.

Lamparmar i svart och vit

Först kom enklare varianter av lamparmar och de finns enbart i vitt. Anledningen till att vit är den största färgen är att uteslutande nästan alla innertak i Sverige är vita och med en vit förlängningsarm så smälter den in fint. Vill man att armen ska sticka ut och bryta av så får man kika på de mer designade takarmarna som finns att tillgå i olika färger, bland annat svart och aluminium.

Lamparm till taklampa

En lamparm är ett bra tillbehör till din taklampa som ökar flexibiliteten och användningsområdena för din lampa. De monteras enkelt på kroken i taket och kommer med stickpropp så installationen ska gå så smidigt som möjligt. Med en förlängningsarm slipper man dölja kablar med lister eller spika kabelklammer och strula. Det är bara att koppla in och njuta av din belysning.

Flytta lampa i taket

Att använda en lamparm i taket för att flytta sin taklampa är en väldigt flexibel lösning då du kan vrida din lampa dit du vill ha den för stunden. Till exempel om du har ett matbord med iläggsskivor så att perfekt lampposition ändras när släkten kommer på besök. En del takarmar har också teleskopfunktion så att längden kan ställas in efter behov.

Två lampor men bara ett uttag

Har du ett matbord där du har ett uttag men vill hänga upp två armaturer så finns det färdiga lösningar som vi erbjuder. Vrida Duo och Vrida 2. Vrida duo har två flyttbara uttag på armen med integrerad el som går att flytta tills armaturerna hänger centrerat över bordet. Den modellen funkar bra om du har din takkrok i mitten av bordet. Vill man kan man dölja sin takkrok med takkoppar från Cablecup så man slipper se synliga elsladdar i sitt tak. Vrida 2 fäster du på befintligt takuttag och så är det ena takuttaget justerbart, denna modell passar bra om du har ett uttag som inte sitter centrerat över bordet. 

Designade lamparmar från Vrida of Sweden

Söker du en lamparm som inte bara löser ett problem utan också höjer nivån och samspelar med din inredning så är lamparmarna från Vrida of Sweden något för dig. De har en otroligt hög finnish, tillverkas i Sverige och varje arm kvalitetkontrolleras noga innan den lämnar fabriken. De gör armar i trä som är lackade i vitt och en variant i aluminium som heter Vrida Light. Vrida Light finns i färgerna vit, svart och aluminium.

Lamparm Långa Lisa

Med den justerbara lamparmen Långa Lisa från By Rydéns kan du flytta din armatur 6-94 cm och den har en maxvikt på 2,5 kg, i helt utdraget läge kan man endast hänga 1 kilos armaturer på armen. Den är i vit metall och förberedd med krokupphäng så du enkelt kan sätta upp din lampa på armen utan att behöva spika i taket.

Förlängningsarm Långe Jan

Långe jan från AH Belysning är en lite enklare modell av förlängningsarm, även den justerbar. Den flyttar din armatur 53-93 cm och har en maxvikt på 2,5 kilo, även denna modell klarar endast 1 kg armatur när den är utdragen på max. Den har en enkel montering, är i vit metall så den smälter in fint i taket hemma. Takfäste på din lampa ska vara krokupphäng så du lätt kan fästa den på armens takkrok. 


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan