Inomhusbelysning / Sovrumsbelysning / Sänglampor vägg

Sänglampor vägg

Att få till ett harmoniskt sovrum som både är funktionellt och en plats för återhämtning kan vara svårt. Med hjälp av sovrumsbelysning och rätt kunskap finns det oändligt många mysiga och bra lösningar för att skapa ett trivsamt rum. Vi har ett brett sortiment av vägglampor som går att använda till både stämningsbelysning och funktionell belysning. För dig som kvällsläser rekommenderar vi en sänglampa med riktat ljus.   


445 artiklar
Sortering:
Antal:
445 artiklar

Snygga vägglampor till sovrum

När du väljer din sänglampa till sovrummet är det viktigt att veta vilken funktion man behöver ha. Om du läser på kvällen är det bra att köpa en vägglampa med riktat ljus så du kan lysa upp texten ordentligt. En läslampa är en sänglampa med riktat och oftast avskärmat ljus så man inte stör den som ligger bredvid. Är du mer ute efter att skapa en mysig och stämningsfull miljö så finns det vägglampor för sovrum som är mer tänkta som inredning. Det finns både dubbla och enkla vägglampor i olika metaller och utföranden. Det finns med rörliga armar för dig som har en säng som man kan både sitta och ligga i och vill man inte skruva i sin vägg så kan man välja en sänglampa på fot som också är ett alternativ om man vill ha mer stämningsbelysning i sitt sovrum.

Svart sänglampa fär vägg eller sänggavel

En taklampa sovrum är tänkt att fungera som ett allmänljus när man behöver ljuset för att lysa upp rummet men för att skapa en trevlig balans i sitt rum så behövs lite olika lampor sovrum. Vill du matcha din belysning så går det utmärkt att välja en svart taklampa och sen i samma serie välja en svart sänglampa. Ska du inreda ett barnrum så kan man tänka mer att belysningen ska fungera som en ren inredningsdetalj. Då barn gillar färg, form och lite mer lekfull miljö så kan man välja sänglampa barn mer efter färg än funktion. Har man ett barn som är mörkrädd så väljer man en armatur och sätter i en väldigt svag glödlampa som kan stå på hela natten och skapa trygghet i rummet. Det finns även speciella nattlampor som man sätter direkt i eluttaget för att få ett ledljus på natten den mörka delen av året.

Sänglampor i mässing

Sänglampor finns i alla möjliga utföranden och det har blivit väldigt populärt att ha en vägglampa med endast en naken ljuskälla i som en detalj i sovrummet. Viktigt är då att man väljer en väldigt svag ljuskälla så det inte blir bländande. Väljer du vägglampa sovrum mässing så kan det vara snyggt att välja samma metall till fönsterlampor och taklampor. Mässing är en metall som skapar ett varmt intryck och bidrar till en mysig och behaglig känsla. Vill man kolla brett på sänglampor så kan det vara bra att veta vart man har el och hur en installation fungerar i just det rum man ska ljussätta. Ett bra tips när man jobbar med belysning är att kolla av exakt vad man behöver innan man går ut och handlar så man får med sig allt man behöver från affären.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan