Varumärken / Pilke

Pilke

Pilke görs helt i trä från hållbart finskt skogsbruk med genomgående FSC®- eller PEFC-certifierad plywood. Modernt möter tradition genom att montera ihop geometriskt vattenbeskurna trädelar för hand, likt ett pussel, med inspiration från traditionellt finskt snickeriarbete. De unika delarna och den speciella monteringen av delarna möjliggör armaturer som är konstruerade helt utan lim eller skruv – endast helt i trä. Den mest kända serien, Signature Collection, är en kombination av hantverksteknik och ultramodern datorgeometri, skapad av designern Tuukka Halonen.


54 artiklar
Sortering:
Antal:
54 artiklar

Den finska belysningsvarumärket Pilke grundades 2003 av Tuula Hocksell and Leena Liedenpohja i Helsingfors, Finland. Pilke innehåller ett antal produkterserier i belysningssegmentet där den mest kända serien Signature är en kombination av finsk hantverksteknik och ultramodern datorgeometri, skapad av designern Tuukka Halonen. Lampornas material är genomgående FSC®-certifierad finsk plywood och sammansättningen möjliggör armaturer som är konstruerade helt utan lim eller skruvar. Den spännande designen bakom Pilkes lampor släpper igenom ett ljus som gör varje rum vackert och fantasifullt.

 

Sedan 2021 är Pilke en del av den svenska designföretaget Maze Interior. Samtliga produkter produceras i linje med Maze Interiors filosofi Slow Production, som innebär en design och produktion som varar länge och som gör så lite påverkan på miljön som möjligt. Filosofin handlar om att den kreativa processen får ta tid, att materialen i stor utsträckning är återvunna samt att överproduktion undviks.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan