Övrigt / Julbelysning / Adventsstjärnor / Rottingstjärnor

Rottingstjärnor

Adventsstjärnor i rotting, en stark trend som med sin retrostil inspireras av 60- och 70-talet men i modern tappning. Rottingstjärnor ger ett varmt och mjukt sken. Hos oss på Bright 1-2-3 väljer vi noggrant ut de finaste rottingstjärnorna.


Filtrera Visa 1 artikel
1 artikel
Sortering:
Antal:
1 artikel

Retro adventsstjärnor i rotting

PR home har med sina rottingstjärnor blivit ett självklart val om man är ute efter en adventsstjärna i materialet rotting. Rotting är ett naturligt material som används bland annat vid tillverkning av lampor och adventsstjärnor. Rottingen har historiskt även används som tillhygge vid bestraffning. I den gamla skolan var rottingen en käpp som användes till att aga elever som inte skötte sig väl. Den indiska rottingen växer i tropiska asien och är tillskillnad från en vanlig palm en lian. Matrialet tas från denna växt som kallas för rottingpalm och flätas ihop för att användas vid tillverkning av både armatur och möbeltillverkning. Man kan även köpa flätade rottingväskor i olika utföranden. Naturrotting är skapat för innomhusmiljöer då de är känsliga för fukt. Vill man ha en mer hållbar rotting så kan man välja möbler, armaturer och julbelysning i konstrotting. Konstrotting tillverkas av konstfibrer som flätas ihop och är ett mycket tåligt material i utomhusmiljöer.

Julstjärna rotting

En julstjärna rotting är med sitt varma ljus en väldigt populär adventsbelysning. Det speciella med rottingen är att det är ett naturmaterial som flätas och sen knyts ihop till vackra julstjärnor för hand. Varje exemplar är ett hantverk och är helt unik. Det går alldeles utmärkt att hänga din rottingstjärna i ett fönster eller fästa den på din befintliga lampfot i fönstret. Innan du bestämmer dig för att fästa din stjärna i rotting på din befintliga fot så ska du kolla av infästningen på både stjärna och lampfot. De mindre modellerna brukar tillverkas med E14-sockel och de större med E27-sockel. De större modellerna av julstjärnor går alldeles utmärkt att fästa på din golvlampa också för att få en mysig adventsbelysning mitt i rummet. 

Adventsstjärnor i rotting

Adventsstjärnor eller adventsljusstakar som även kallas för elljusstake funkar både att hänga i fönster, hänga mot en vägg eller ställa in i en hylla för att få den härliga julbelysningen spridd i hemmets alla vrår. Det vanligaste är dock att du har din julstjärna fönster.  Julstjärna rotting finns också i olika färger och storlekar. Den populära Anna star från PR Home går att köpa både i natur, svart, vit och röd. Anna natur är den mest populära julstjärna rotting. Rottingen är som du säkert redan vet känslig för fukt så den passar sig väl i innomhusmiljöer eller i uterum där risken för att den ska få vätska på sig är väldigt liten. Rottingen är också känslig för rengöringsmedel så vi rekommenderar att man försiktigt dammar av den eller dammsuger varsamt vid rengöring.

PR Home rottingstjärna

PR Home grundades 1983 och ligger sen starten fortfarande kvar i borås. Den väldigt populära leverantören har inte bara julstjärnor. De har även ett väldigt härligt sortiment lampskärmar, taklampor samt bordslampor och är den mest framgångsrika leverantören i skandinavien på att tillverka stjärna rotting. Med Anna Star som tillverkas i tre olika storlekar, 45, 68 och 82 cm har de blivit en självklar julleverantör i många julfirares hem. PR Home har även en rottingstjärna som heter Mary, den finns i 2 storlekar och är en blandning av rotting och den lite mörkare abaca barken. Vi har även den lite mindre Carol, rottingstjärnan som tillverkas i tunn fin rotting och känns lite nättare i ditt fönster. I alla PR Home rottingstjärnor ingår det ett fint upphäng på 3,5 meter i svart textil. Du fäster din stjärna med hjälp av skärmringar på upphänget och väljer en varm LED-lampa på 1,5 watt, det brukar räcka som stämningsbelysning i ditt julfönster. 


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan