Varumärken / Vintage by Bright 1-2-3

Vintage by Bright 1-2-3

Vår senaste satsning på hållbarhet, stil och återbruk! På Bright 1-2-3 ger vi gamla lampor liv igen och levererar dem nyrenoverade med fackmannamässigt dragen el. Vi letar reda på och köper in gamla lampor som vi renoverar och säljer i vår egen vintage-kollektion under varumärket Vintage by Bright 1-2-3. Alla lampor är unika, renoverade och finns enbart i enstaka exemplar.


238 artiklar
Sortering:
Antal:
238 artiklar

Hållbarhet och återbruk av gamla lampor

På Bright 1-2-3 värnar vi miljö, hållbarhet och långsiktighet. Det är något som vi vill ska genomsyra hela vår verksamhet och hela vår leveranskedja från producent till slutkonsument. Detta gäller de lampor och varumärken vi jobbar med samt även vår egen verksamhet och kvalitet i vårt dagliga arbete. I detta arbete har vi nu tagit fram vår egen process att renovera och förädla gamla lampor, både vintage, antika och allt som vi tycker bör få fortsätta att förgylla någons hem. En del av dessa lampor finns att beskåda i vår butik i Sickla Köpkvarter medan andra enbart finns på vår webbplats. Vill man titta på någon av dessa är man välkommen att kontakta oss så bokar vi tid för det.

Vintage eller Retro – vad är skillnaden?

Vad är vad? Vad är vintage och vad är retro? När idén med vårt eget varumärke kläckes så blev denna fråga diskuterad ut och in på kontoret. Kikar man runt bland annonser och marknadsföring med mera så blir det tydligt att vi inte var ensamma om att inte riktigt ha grepp om detta. En tes vi hade var att det helt enkelt var olika stilar, retrostil och vintagestil som syftade till olika tidsepoker till exempel där 60- och 70-tal kallas retro och 40- och 50-tal kallas vintage. Kikar man hos våra leverantörer och konkurrenter så verkar de inte heller helt ha koll på detta då orden vintage och retro används till ite allt möjligt. Vi valde att konsultera ordboken och fick då lära oss att:

Vintage är något som faktiskt producerats i en tidigare tidsepok som allt vi säljer under varumärket Vintage by Bright 1-2-3.

Retro är nyproducerat med inspiration och influenser från en tidigare tidsepok. Till exempel våra fina golvlampor från Armaturhantverk som tillverkas idag med tydlig flirt till 50-talets golvlampor. Våra retrolampor har vi samlat i en egen varugrupp som kort och gott heter Retrolampor.

Vår lampverkstad ger alla sorters lampor nytt liv

I vår verkstad har vi i många år hjälpt våra kunder att fixa till sina gamla fina lampor. Vi gör allt från antika kristallkronor till enklare reparationer som att byta en stickpropp. Det tycker vi är oerhört kul och det ligger helt i linje med våra värderingar att bidra till att minska världens ”slit och släng”-kultur. När vi genom åren sett hur glada våra kunder blivit och hur fina lamporna blir efter renovering så växte suget efter att göra detta i större skala och själva aktivt leta objekt att renovera. Har du en gammal lampa som du inte vet var du ska göra av men vill inte att den ska skrotas är du välkommen att höra av dig till oss.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan