Övrigt / Julbelysning / Populära sök / Julstjärnor

Julstjärnor


39 artiklar
Sortering:
Antal:
Aino 44, vit
Watt & Veke
229 kr
Välj
I lager
39 artiklar

Julstjärnor är ett traditionellt högtidspynt. Pynt är saker man fyller sitt hem med för att skapa en trevlig stämning. I samband med våra stora högtider kan man variera sitt pynt. På julen är det väldigt vanligt att fylla sina fönster och rum med stämningfulla belysningar eftersom det ger ett ljus i decembermörkret. Adventsstjärnor och adventsljusstakar är det som oftast pryder våra fönster när kylan kommer.  Idag finns det ett brett utbud av julstjärnor i olika utföranden, du hittar till exempel stjärnor i rotting, stjärnor i metall, stjärnor på fot och stjärnor som hänger i fönster i olika färger och storlekar. Man kan antingen hänga en stor stjärna i mitten av sitt fönster eller fylla hela fönstret med massa olika olika modeller och former. Vanligt är att man har belysning i sina julstjärnor och att man väljer ett varmt sken som är behagligt både utifrån och inifrån. Finns det något mysigare än att gå ut på en isig promenad och kolla in grannarnas julbelysning och sedan gå in och värma sig framför brasan.

Julstjärna på fot

Att välja en julstjärna på fot är både smidigt och snyggt i ditt fönster. Du kan då lätt ta bort din lampskärm och smidigt knyta på en stjärna istället på din befintliga lampfot. Du behöver då i flera fall köpa till en extra ställning att fästa din julstjärna på. Att ställa din julstjärna i fönster har blivit en populär adventsbelysning just tack vare enkelheten att både få upp den snabbt på redan befintlig armatur och att du slipper hålla på med krånglet att hämta stege för att hänga upp din julbelysning.

Stora julstjärnor

Stora julstjärnor är väldigt härligt att fylla sitt hem med, den hängs då ofta i mitten av ditt fönster för att täcka två mindre fönster eller för att fylla upp ett större fönsterparti. En klassisk julstjärna fönster brukar oftast ha fler armar och ju större den blir desto fler armar brukar det vara. Man brukar välja en starkade ljuskälla för att ljuset ska orka hela vägen ut i armarna. Viktigt när man viker upp sin julstjärna är att man gör det med största försiktighet då dem är väldigt känsliga och går lätt sönder om man behandlar dem ovarsamt. Ibland kan det vara bra att samarbeta och hjälpas åt när själva uppviket ska ske.

Batteridriven julstjärna

Det finns väldigt många olika modeller av julstjärnor. Du kan välja en julstjärna metall, en julstjärna papper eller en julstjärna glas. För den som inte har eluttag där man vill sätta sin stjärna så finns det många batteridrivna modeller all välja på idag. En batteridriven julstjärna har ofta en timer med lystid 6-8 timmar. Det går också att köpa lösa batteridriva upphäng så man kan välja fritt vilken sorts stjärna man vill ha. Vill man hellre ha en elljusstake så är utbudet väldigt stort här också. Våra större julleverantörer Konstsmide och Startrading har ett stort sortiment av traditionella ljusstakar och nya modernare modeller som passar den som vill ha en mer stilren jul.   

Julstjärna i metall

För den som inte vill ha en pappstjärna eller en näverstjärna så finns det även modeller i metall. En julstjärna i metall finns i mässingfärg, i vitfärg och i kopparfärg. För den som vill uppleva barndomsminnen så erbjuder Star Trading i sitt sortiment den traditionella metallstjärnan Classic som finns i 28 cm både i vit, mässing och koppar. I denna modell ingår upphäng och du får endast plats med en liten päronlampa i mitten av din stjärna. Julstjärnor i metall har även tillverkats i nya modernare former och storlekar så det finns mycket att välja på. Fördelen med en metallstjärna är att den är väldigt hållbar och går inte sönder i första taget. En riktig klassiker som kan gå i arv generation efter generation. Man kan behöva snygga till sitt upphäng efter några år men själva metallstjärnan kan bli ett fint minne efter sina bortgågna familjemedlemmar. Vi får in många stjärnor i metall som behöver ny el till vår verkstad för genomgång varje år och dessa modeller har blivit riktigt eftertraktade på second hand och loppisar runt om i landet.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan