Inomhusbelysning / Vintagelampor

Vintagelampor

Äkta, fina, gamla lampor som vi renoverat och fixat till i vår lampverkstad. Alla lampor i våra vintage-kategorier säljs med ny el men med gammal charm bibehållen så långt det är möjligt. Vi renoverar lampor i alla stilar och från alla tidsepoker som vi tycker är värda att kosta på så att de får fortsätta förgylla någons hem länge till. Vi hoppas ni håller med oss!


238 artiklar
Sortering:
Antal:
238 artiklar

Vi är alltid på span efter balla lampor

För att kunna erbjuda er häftiga vintagelampor så håller vi alltid utkik efter gamla lampor på marketplace, blocket, loppisar, auktioner och så vidare. Vi tar även emot lampor om du har en äldre lampa som du inte längre har möjlighet att behålla. Många av våra kunder tycker det är kul att lamporna får leva vidare istället för att åka på tippen när de inte längre funkar eller inte längre passar in i inredningen. Vi håller med! Allt vi tillsammans kan bidra med för att minska trycket på jordens resurser är värt jobbet. Har du en lampa som kan vara något för oss så tveka inte att höra av dig.

Vad betyder det att en lampa är vintage?

Begreppen är svåra att bena ut och vi ser att orden vintage och retro används lite olika på olika platser och i olika sammanhang. Vi har valt att hålla isär begreppen enligt den förklaring vi hittat när vi kosulterat ordböcker. Enligt vår definition är vintage något som faktiskt tillverkats i en tidigare tidsepok och retro är något som nyproduceras med inspiration och design från en tidigare tidsepok. I våra vintagevarugrupper hittar ni alltså bara lampor som tillverkats för minst 30-40 år sedan eller längre tillbaka i tiden. Söker du retrolampor så hittar du dessa under varugruppen med samma namn eller i undervarugrupperna Golvlampor Retro, Bordslampor Retro, Taklampor Retro eller Vägglampor Retro.

Säker och nyrenoverad el

Alla lampor som vi säljer i vår vintage-kollektion har vi gått igenom och renoverat i vår lampverkstad. Vi drar om el och säkerställer funktion i lamporna så att du som kund kan känna dig trygg med din nya(gamla) armatur. Givetvis jordar vi de lampor som kräver detta och anpassar till modern standard. I verkstaden renoverar det mesta inom belysning med specialitet på att dra ny el i golvlampor, taklampor och bordslampor. Har du en lampa som behöver lite kärlek är du hjärtligt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig gärna.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan