Stäng
Tom Dixon

Tom Dixon

Det brittiska möbelföretaget Tom Dixon grundades 2002 av den brittiska industridesignern Tom Dixon. Företaget skapar lampor i en kategori för sig och framställer sina produkter utifrån idén om att utveckla, förnya och återuppliva den brittiska möbelindustrin.

Bright 1-2-3 är återförsäljare av Dixons lampserier Beat, Copper och Etch, storsäljare som finns både som vägg-, golv-, bords- och taklampor.

 

Lampserien Beat från Tom Dixon är en serie minimalistiska lampor tillverkade i solid mässing med ett yttre i svart, vit eller mässing. I bordslamporna och vägglamporna förekommer även gjutjärn, som en symbolik för den robusta metallindustrin som Dixon låter sig inspireras av. Beat finns som pendel, bordslampa, vägglampa och golvlampa. Copper pendel, Dixons egendesignade lampa, är en stilig rund lampa tillverkad i koppar och polykarbonat, en design med tydlig inspiration av rymdhjälmar. Lampan ger ett mjukt och harmoniskt sken.

 

Även Etch-serien är formgiven av Tom Dixon själv och är en lampserie tillverkad av tunna metallplåtar som etsats ut genom en digital process. De detaljerade mönstren ger ett mjukt och vackert sken. Etch är lika vacker tänd som släckt. Tom Dixons innovativa produkter ställs ut på några av världens mest kända museum och 2008 utsågs Dixon till Designer of the Year 2008 av tyska Architektur & Wohnen Magazine.

 

Hittar du inte det du söker från Tom Dixon på vår sida eller i vår butik så beställer vi gärna hem produkterna du söker. Leveranstid på beställningsvaror är ca 2–3 veckor.

 


1 2 3 4 Nästa » 138 artiklar Kampanj (24) Sortering: Popularitet Senaste Titel A-Ö Lägsta pris Antal:KAMPANJ
Cut Surface tak/vägg plafond, krom 44cm
6 056 kr
(7 125 kr)
Välj


KAMPANJ
Melt Surface tak/vägg plafond, krom 50cm
5 737 kr
(6 750 kr)
Välj
KAMPANJ
Melt Mini Surface LED tak/vägg plafond, koppar
4 751 kr
(5 590 kr)
Välj

KAMPANJ
Stone Wall vägg/taklampa, vitmarmor IP44
2 677 kr
(3 150 kr)
Välj


1 2 3 4 Nästa »

Standardvy | Byt till Mobil vy