Formgivare / Jonas Bohlin
Jonas Bohlin

Jonas Bohlin

Jonas Bohlin är en erkänd svensk inredningsarkitekt, designer och formgivare med en examen som byggnadsingenjör och en som inredningsarkitekt på Konstfack. Bohlin överraskade ordentligt med sin provokativa karmstol Concrete i stål och betong på Möbelmässan i Stockholm 1981. Betraktarna häpnade och kunde inte undvika frågan, är detta konst eller möbelformgivning? Bohlin menar att det inte finns någon klar skiljelinje mellan konstnärlig och funktionell formgivning. Idag räknas Concrete till en av Sveriges största möbelklassiker.

 

Lampor designade av Jonas Bohlin

Förutom samarbeten med varumärken som Rörstrand, Asplund, KLONG och Källemo har Jonas Bohlin designat lampklassiker som takkronan Kvist och spotlightserien Star i samarbete med det småländska lampföretaget Örsjö belysning. Du hittar taklampan Kvist i flera olika färger och storlekar som till exempel Kvist 6 i råkoppar och hela star-serien hos oss på Bright 1-2-3. Populära varianter är bland annat Star 6 vit och Star 3 råmässing.

Kvist av Jonas Bohlin

Klassiska Kvist med sin industriella stil och funktion i gedigen mässing och koppar finns i ett flertal olika material och storlekar och med inspiration från Björkens grenar är Kvist både en innovativ och funktionell lampa. Funktion, innovation och personlighet är också ledord som kan beskriva Bohlins formspråk.

Star av Jonas Bohlin

Även den klassiska lampserien Star i gedigen mässing och koppar är funktionell, innovativ och personlig. Lampan med sina 1, 3, 6 eller 9 ljuskällor går att placera horisontellt såväl som vertikalt och passar därför utmärkt att använda både som taklampor och vägglampor. Lampan kan även monteras med wireupphängning som hängande pendel.

Star-serien går att med sina många möjligheter att anpassa till rum och miljö. Vi hjälper dig gärna att hitta den rätta ljuskällan till din Star-lampa.

 

Tillbaka till formgivare

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan