Inomhusbelysning / Golvlampor / Läslampor golv

Läslampor golv

Golvläslampor i alla stilar! Vad ni än söker för stil eller funktion i en golvlampa så har vi allt från superbra riktat ljus i modern slimmad design till klassiska golvlampor med lampskärmar. Våra storsäljare kommer från varumärken som Armaturhantverk, Belid, Konsthantverk, Louis Poulsen, Muuto och Örsjö Belysning för att nämna några.


Välj rätt läslampa av golvstående modell

Under denna kategori har vi samlat läslampor för golv. En bra golvläslampa är även ställbar så att den ger rätt ljus från rätt vinkel där just du vill sitta och läsa. Det finns ett gäng olika varianter av golvläslampor. Både de som ger en riktad ljusstråle samt de som sprider ljuset lite bredare. Ett tips är att välja LED-lampor E27 i den mån det går. Då slipper du värmeutvecklingen som annars uppstår från glödlampor E27 och halogenlampor E27. Dessutom blir elräkningen mycket roligare att få i brevlådan.

Läslampor för golv med lampskärm

Många av våra mest populära golvläslampor är de klassiska golvstående läslamporna med skärmar. De har tillverkats sedan förra sekelskiftets mitt och har återigen haft ett stort uppsving de senaste åren. Vi är stora på de svensktillverkade golvlamporna från Armaturhantverk som finns med en, två eller tre armar. Lamporna finns en mängd olika utföranden som alla kännetecknas av kvalitativa materialval som äkta träslagen mahogny, ek eller ask samt med mässingsdetaljer i äkta mässing. 

Golvläslampor i roliga färger

Tillsammans med Armaturhantverk, före detta AH Belysning, tillverkar vi även läslampor i golvmodell i lite annorlunda och roliga färger som gul, orange, grön och svart. Dessa fina lampor är vi ensamma om på marknaden. Vi tyckte att det saknades och att alla varumärken tillverkade i samma gamla vanliga färger så vi tog saken i egna händer. Även dessa finns som enarmad golvlampa, tvåarmad golvlampa och trearmad golvlampa.

Golvläslampa med riktat ljus

Dessa lampor är bra att använda när man vill kunna läsa eller få ett bra arbetsljus över en specifik yta som till exempel en tidning. En golvlampa med riktat ljus sprider inget allmänljus som lyser upp rummet i övrigt. Vi har snygga golvläslampor i många olika utföranden, många med modern design som Belids Cato, Tyson och Cato Slim. En annan av våra favoriter är Arne Jacobsens ständigt aktuella AJ-lampan från Louis Poulsen. 

En av våra mest sålda golvlampor är prisvärda Koster från Armaturhantverk, dessa är gjorda för GU10-lampor LED som finns att välja i flera styrkor och ljusfärger vilket gör armaturen användbar för många olika användningsområden. 

Golvläslampa i mässing

Mässing är ett tidlöst material som kommer och går i popularitet, aldrig är helt fel men oftast väldigt rätt. Bland golvlamporna i mässing syns detta tydligt då vi har flera varianter som alltid har sin publik samtidigt som de får uppsving emellanåt. Några av våra favoriter på temat golvläslampor i mässing är Cato golvlampa från Belid, Puck från Örsjö och givetvis alla varianter med skärmar och mässingsdetaljer från Armaturhantverk som Tullgarn och Gripsholm.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan