Varumärken / Pholc

Pholc

Pholc är ett svenskt inredningsföretag med fokus på innovativ belysning och design. Produkterna går i skandinavisk stil med strama linjer och urbana inslag.


99 artiklar
Sortering:
Antal:
Donna 18 pendel Blush
Pholc
3 995 kr
Välj
I lager
99 artiklar

Pholc – Ett ungt, svenskt företag för designbelysning

Varumärket Pholc grundades 2015 av Maja och Samuel Norburg. Det är ett ungt belysningsföretag som är beläget utanför Jönköping. Det skandinaviska designföretaget har en tydlig filosofi och den genuina kunskapen om belysning är en viktig del i verksamheten. De strävar efter att skapa ny design med rötterna i klassisk skandinavisk stil som andas Gotland, Köpenhamn och Berlin.

Bright 1-2-3 är återförsäljare av Pholc lampor

På Bright 1-2-3 har vi varit med på resan sedan grundandet av varumärket Pholc och sedan dess haft en bred utställning av deras lampor i vår butik i Sickla Köpkvarter, Stockholm. Förutom sortimentet av lampor som vi visar så har vi även bred kunskap om lampornas funktion och användning så att vi kan guida dig i ditt köp av belysning. Vi hjälper gärna till att fixa fram reservdelar, reservglas och annat som kan behövas om oturen är framme. Precis som Pholc vill vi jobba långsiktigt hållbart vilket bland annat visar sig i vår lampverkstad där vi reparerar lampor i alla former och givetvis även Pholc-lampor. Välkommen in att besöka oss eller höra av dig till vår kundtjänst.

Spännande formgivare och designspråk

Pholc producerar modern belysning med rötterna i de skandinaviska designtraditionerna. Lamporna har en nordisk ”arty” stil där strama linjer från det poetiskt karga Skandinavien möter punkiga och urbana inslag. Visionen är att skapa belysning som utgår från det skandinaviska formspråket men som ger det nya perspektiv. Design som känns trendig men som håller över tid. Pholc samarbetar därför med en rad talangfulla formgivare med en stor kunskap om belysning och vår skandinaviska designhistoria. Bland designers de samarbetat med genom åren så hittar ni Broberg & Ridderstråle, Monika Mulder, Nina Jobs & Stina Sandwall, Sabina Grubbeson.

Donna Line och Donna Circle – En framgångssaga

Pendellampan Donna ger känslan av en mjuk veckad textil, även om den faktiskt är gjord av tunn, lätt aluminium. Dess form är inspirerad av de chica tyger som används inom high end mode och utmaningarna med att skapa denna mjukhet med ett hårt material istället för en textil. En vacker och mångsidig pjäs med en uttrycksfull personlighet, känns lika hemma i alla miljöer. Donna finns som enkla pendlar eller med flera ljuskällor både på en rak eller rund metallstång.

Enkla, avskalade Mobil pendel passar på många platser

Med uppgiften att ta fram en lampa som skulle passa fint på en vindsvåning i New York började Monika Mulder arbeta med serien Mobil för Pholc. Hon hade de typiska New York-balkongräckena i svart metall och de runda gatlyktorna på Brooklyn Bridge i åtanke. Dessa ingredienser resulterade i en pendellampa där lika delar är länkade på varandra. Att vända varje del gör att den ser ut som en mobil. Vägglamporna och bordslampan i samma kollektion är minimalistiska. Mobil takkrona finns med tre eller fem lampor i flera olika färger. Mobil belönades med bästa lampa i Swedish Design Awards av Elle Decoration 2017.

Apollo, en häftig och rå lampserie

Med en sammansättning som anspelar på massa och vikt är Apollo en lampa gjord av en solid bit maskinsvarvad mässing eller aluminium. Dess koniska former balanserar ände-på-ände som ett snurrande gyro, och betonar en dynamisk, nedåtgående, tryckkraft. En lampa med en verkligt förhöjd materialnärvaro, med vissa ytor lämnade medvetet råa. Apollo-kollektionen finns i en rad färger som kan användas enskilt eller hängande i olika höjder som en gruppkonstellation. Apollo finns även som golvlampa och det skulle vi vilja säga är marknadens snyggaste uplight. Apollo utsågs till årets lampa av Plaza Interiör 2018.

Bordslampan Romb både smälter in och sticker ut

Romb uppstod som ett resultat av att Broberg & Ridderstråle experimenterade med en krusad kartong som de använder mycket när de modellerar och utvecklar arkitekturprojekt. Formen, en romb, kom snabbt fram och delade sig i två former, den ena större än den andra, som kastar ett intressant direkt ljus uppåt men också indirekt ner över formens bas. lampan fungerar bra i trånga utrymmen som bokhyllor eller fönsterbrädor, och har en stark skulptural närvaro oavsett om den lyser eller inte. Romb är tillverkad av specialpressat stål med sömlösa kanter och stor uppmärksamhet på detaljer.

Kandinsky pendel – Ett statement

Kandinsky taklampa är inspirerad av de abstrakta cirkelmålningarna från konstnären med samma namn, skapade under hans tid på Bauhaus-skolan på 1920-talet. En sfär och ett spjut spelar huvudkaraktärerna i lampans komposition och genomborrar varandra i luften. Den känsliga balansen mellan de två elementen framkallar en dramatisk känsla av tyngdlöshet och precision men också skörhet. Den skräddarsydda ljuskällan är formad och sömlöst inpassad som en del av glaskulan. Lampan avger sitt sken från mitten av det handblåsta rökta glaset och är dimbar för att skapa stämning i ett utrymme. Kandinsky finns i två storlekar, med en 300 eller 450 mm bred glaskula. Den hänger kraftfullt på egen hand, ovanför ett bord eller designelement, eller som en grupp, för att kasta sitt mjuka, diffusa ljus över ett större utrymme. Kandinsky tilldelades årets lampa av tidningen Residence 2019.

Här hittar du mer om Pholc, deras verksamhet, historia och produkter.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan