Varumärken / Nostalgia Design

Nostalgia Design

En distinkt stil och enastående hantverk. Mästerligt skulpterade glasbitar i olika färger smälts samman för att skapa en förtrollande mosaik av färg och form.


61 artiklar
Sortering:
Antal:
61 artiklar

Det var på 1890-talet i New York som Louis Comfort Tiffany gav liv åt den unika stilen som nu bär hans namn. Driven av önskan att skapa en lampa som kunde hantera det nya och intensiva elektriska ljuset, banade Tiffany väg för sina innovativa idéer.

Tiffanys visioner fångade snabbt allmänhetens uppmärksamhet och blev omtyckta. Idag har Tiffanylampan blivit en tidlös klassiker, känd för sitt varma och lockande ljus.

I vår kollektion av Tiffany-lampor har vi omsorgsfullt bevarat den karakteristiska stilen. Kollektionen omfattar både klassiska och moderna modeller. Varje glasbit, handskuret av högsta kvalitet, sveps in i kopparfolie längs kanterna och förenas sedan genom skicklig lödning för att skapa vackra mönster. Ursprungligen användes bly i lödningen, men idag har vi övergått till miljövänliga material som gynnar både människan och naturen.

Precis som de första amerikanska lamporna representerar varje Tiffanylampa från Nostalgia en unik form av konstnärligt hantverk. Ett certifikat åtföljer varje lampa och ger dig insikt i antalet individuella glasbitar som komponerar ditt konstverk.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan