Varumärken / Ljusmannen

Ljusmannen

Ljusmannen startade sin verksamhet genom att sälja högkvalitativa herrgårdsljus till restauranger i både Stockholm och Göteborg. Med tiden blev dock efterfrågan även så pass stor hos privatpersoner att Ljusmannen tog fram en serie vackra stearinljus även till privatpersoner. 


Vackra handstöpta herrgårdsljus

Att stöpa ljus för hand kräver stor skicklighet och kunskap om den 150 år gamla traditionen. I dessa Herrgårdsljus används enbart de bästa sorterna av stearin och paraffin tillsammans med en bomullsveke. Det ger fina ljus som brinner med en stor, klar låga utan att rinna eller ryka.

Ljusen finns i två storlekar och ett antal olika färger. De längre herrgårdsljusen är 38cm och den kortare varianten är 30cm. Alla ljus säljs i sexpack och kommer i en fin presentförpackning vilket gör dem till en mycket uppskattad present att ha med sig på middag eller bjudning. Ljusen finns även som en del av sortimentet i vår butik i Sickla Köpkvarter året runt.

Kvalitetsljus stöpta av proffs med kvalitetsmaterial

Ljusen såldes till en början enbart till restauranger i Göteborg och Stockholm vilka ställde höga krav på kvalitet och funktionalitet. Ljusen fick ej rinna, de skulle ha lång brinntid samt att utseendet skulle vara fint och av stöpt karaktär. När ljusen visades upp på restauranger så växte även efterfrågan på dessa fina herrgårdsljus hos privatpersoner som ville använda dem hemma. Det togs då fram en mer konsumentvänlig förpackning och man hittade nya säljkanaler för att ge den privata marknaden tillgång till samma kvalitet som restaurangerna. Vi på Bright 1-2-3 är en av få återförsäljare som säljer dessa ljus i butik och online.

Ljusen är stöpta i Sverige av 40% palmoljefritt stearin, 60% RAL-certifierat paraffin och blyfri bommulsveke. Paraffin är en nödvändig ingrediens för att det skall gå att handstöpa ljusen. Även asken tar hänsyn till miljön och är tillverkad av återvunnet material i Sverige. De längre herrgårdsljusen har en brinntid på hela 13 timmar.


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan