Frågor och svar om belysning / Går LED-lampor att dimra?

Går LED-lampor att dimra?

Många går men inte alla. LED-lampor har en massa inbyggd teknik och fungerar inte på samma sätt som klassiska glödtrådslampor som halogenlampor och glödlampor. Dessa gick alltid att dimra. För att en LED-lampa ska kunna dimras så behöver den vara tillverkad för ändamålet så att datachippet i ljuskällan förstår vad som händer och vad som förväntas av den när det börjar dimras på inkommande ledningar. En icke dimbar LED-lampa börjar oftast flimra och bete sig konstigt som man kopplar dem till dimmer, inte sällan går de också sönder av det. 

Vi märker ut om en LED är dimbar på vår hemsida, se respektive produkts specifikation. Vi har även en varugrupp där vi samlar dimbara LED-lampor.

Det senaste inom styrning av LED-ljuskällor är olika typer av appstyrda smartLED lampor samt LED-lampor med inbyggd 3-stegsfunktion. De senare av dessa har blivit mycket populära och du dimrar enkelt genom att släcka och tända lampan igen som då hoppar mellan tre olika nivåer på ljusstyrka. Inom Smart-LED finns det en del olika standarder och den som vunnit mest mark är nog Philips HUE och deras system för smart belysning.

Tillbaka till frågor och svar

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan