Inomhusbelysning / Vägglampor / Tavelbelysning

Tavelbelysning

Tavelbelysning för din favoritkonst finns i olika utföranden, färger, material och teknik. Till exempel har vi tavellampor med LED som går att både dimra och ställa in färgtemperatur från Texa Design. Vi har även klassisk tavelbelysning från varumärken som bland annat Aneta Belysning och Armaturhantverk.


Tavelbelysning LED

Idag finns det många olika varianter av tavelbelysning med LED att välja mellan. LED kan placeras mer fritt och byggas in på ett helt annat sätt än gamla glödlampor kunde vilket gör att armaturerna kan bli mer slimmade och designas mer fritt. LED sparar även ca 90% av den energi som motsvarande glödlampa förbrukade vilket är toppen för miljön och plånboken i det långa loppet. I de gamla hederliga tavelbelysningarna med E14-sockel som är gjorda för rörlampor går det numera även där att använda LED genom att byta lampa i tavellampan. Vi har flera varianter av rörlampor med LED som finns i olika längder, styrkor och färgtemperaturer. 

Välj LED med bra färgåtergivning till dina tavlor

En ljuskällas färgåtergivning var inget man behövde fundera på innan men allting förändras i världen. Idag när LED nästan tagit över helt är det extra viktigt att välja lampor med bra kvalitet och till konst skulle jag säga att färgåtergivningen är det allra viktigaste. Belyser du din konst med lampor med dålig färgåtergivning kommer de se grådaskiga och tråkiga ut på grund av det dåliga ljuset. Färgåtergivning mäts i talet Ra. Idag tillåts inga LED-lampor att säljas i EU som har lägre Ra än 80 men jag skulle rekommendera att man letar efter Led-lampor med minst Ra 90 till konst. Idag finns det riktigt bra LED-lampor att köpa om man vet vad man ska leta efter och vi har vissa modeller med så högt Ra-tal som 97.

En stor anledning till LED-lampornas skamfilade rykte beror på att det initialt såldes stora kvantiteter lågkvalitativ LED med taskig färgåtergivning vilket fick människor att tycka att LED-lampor är tråkiga och ger dåligt ljus. Detta har sedan LED-lampornas intåg nu reglerats och inte ens de stora billighetsjättarna får längre sälja vad skit som helst.

Tavelbelysning i olika material och färger

Den absolut mest populära varianten är tavelbelysning i mässing men vi har även andra färger som stål, antik, vit och svart. Vi har tavelbelysning som blandar till exempel svart med detaljer i mässing. De flesta är tillverkade i stål eller plåt som behandlas eller lackas för att få sin speciella finnish.

Uppladdningsbar tavelbelysning på ingång?

Vi har de senaste åren sett en explosion av laddningsbara lampor i olika utföranden. Det har blivit mycket populärt att kunna belysa på ställen där mna har långt till uttaget och slippa skarvsladdar eller dyra eldragningar. I takt med att batterierna blivit bättre och LED-tekniken energisnålare så får man nu långa brinntider på varje laddning vilket gör dem till ett klockrent alternativ. Vi hoppas att vi snart hittar tavelbelysning som är laddbar, detta är något vi letar efter men ännu inte hittat något bra alternativ. Vi tycker att tavelbelysning utan sladd vore klockrent då det ofta är svårt att dölja sladdarna på ett sätt som inte stör helhetsintrycket av konsten. Tavelbelysning med batteri vore helt enkelt toppen!


Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan